Färsk mat och vatten

You are here: Home / Om TeslaGEN / Färsk mat och vatten

Färsk mat och vatten

Oftast är det svårt att förklara varför frukt och grönt måste vara med i samma grupp som generatorer för poolanläggningar. Det blev så tack vare att frukt & Grönt delar ofta samma generatorstorlek med pooler eller andra vattenkrävande arrangemang. Först bearbetar vi frukt & grönt och längre ned på sidan finns mer info om hur man ersätter klor och syror med Ozon. Kostnaden för att använda generatorn handlar oftast om någon krona eller till och med under en krona.

Frukt & Grönt: för butiker och handlare. Exempel en Ica eller COOP affär med större “frukt- och grönsaksyta”. I princip måste man varje dag ta bort och slänga mycket frukt. Beroende på luftkvaliteten börjar bakterier äta på frukt och grönsaker redan på lagret. När lådorna packas ut märker man att frukten har börjat leva sitt egna liv. Med en ozongenerator monterad ovanför eller där frukten finns som släpper ut 0,7-2gram ozon varje natt. Ozonet är i gasform och har inga problem att hitta bakterier, virus och små skadedjur som äter frukten. Hela näringskedjan av gratisätare dör och frukten kan i vissa fall ligga 9-10 gånger längre än utan ozon. Allt känns även mycket fräschare då ozonet tar bort och torkar bort alla påbörjade organiska blandningar. Lukten kring frukten och grönsakerna påverkas också till det positiva. Skillnaden anses av många som en “total ny upplevelse med ren frukt & grönt samt en mycket ren luft kring frukt- och grönsaksdisken”.

Frukten och grönsakerna håller mycket längre. 

Ozongeneratorer för Frukt & Grönt monteras i taket. Ozonet är ca. 1,7 gånger tyngre än luften och kommer lätt åt att sanera valfri mängd frukt och grönsaker. Ett område upp till ca. 200-220kvm kan drivas en 10-12g ozongenerator från TeslaGEN. Det finns även en annan möjlighet och det är att samma generator används till sanering av andra platser, lukter eller odörer. Nackdelen ligger då inte i själva generatorn utan att den måste monteras ut varje gång något annat skall göras rent. Kontakta TeslaGEN för anvisningar och luftmätning när ozongeneratorn är på plats. En annan positiv sak med ozonet är att det tar död på alla bakterier och virus. För alla utrymmen och maskiner inkl. kyl- & frysdiskar. Arbetet blir enklare, miljön må bättre och en extra belöning i plånboken. Köpbehov av fördyrande kemikalier uteblir helt. “Kliniskt rent” – Renare än så kan det inte bli (gasen kommer åt alla ställen och lämnar inget åt slumpen.

Det går snabbt nedåt, speciellt den sista biten.

Det gäller att ha fasta rutiner dvs en ozongenerator alltid fungerande under nattetid. TeslaGEN hjälper dig att räkna ut rätt generator efter dina behov. Allt monteras sedan via en styrning och ifall butiken saknar en styrmodul kan en vanlig timer användas. Mätning av luft utförs gratis till alla TeslaGENs kunder. Ett bra inställt system fungerar i flera år (5 års garanti med möjlighet att förlänga till 10år). Besparingar på all frukt och grönt som slängs blir stora och oftast är tom ett mer avancerat system återbetald till fullo efter ca. 4-6 veckor. Troligen i ännu snabbare fart där problem med dålig frukt är återkommande.

Ozon för pool och vattenbehandling

Att byta poolkem från Klor till Ozon förekommer redan i betydligt större anläggningar eller vid ren vattenrening av stora vattenmassor t.ex. drickvatten. För normala pooler upp till 100.000 liter vatten är det ytterst ovanligt men fler och fler börjar se fördelar med TeslaGENs teknologi inom vattenrengöring. Som vanligt är det naturen, miljön och användaren som är de stora vinnarna. Poolkem har en mycket dålig påverkan på vår miljö och allt klor vi släpper ut påverkar ozonsiktet negativt. Mängden av poolkem är alltid beroende till vattnets temperatur. Vid kallare vatten i poolen går det åt mindre kemikalier. Varmare och skönare vatten är lika med betydligt större kostnader för poolkemikalier. Bara en ändring från 22 till 27 grader i poolen påverkar klormängden med ca. 40%. Vill man öka temperaturen lite till och ha 30 grader varmt i poolen så ligger höjningen av kemikalier på närmare 60%. Vid ozonbehandling av poolvatten är det inte så noggrant längre då endast strömförbrukning kan öka från t.ex. 30W per timme till 32W per timme, dvs under 10% och förändringen i värmen är närmare 30% högre.

Andra fördelar är hur vattnet ser ut och känns. Med klor har vattnet oftast grumligt karaktär som kan lätt jämföras med en vattnig fruktsoppa. Med ozon är vattnet kristallklart och siktet perfekt. Att jämföra klor med ozon-jod lukten går bara inte. Kloret ger någon instängd luft och påminner ofta om äldre simskolesalar. Jod-lukten är däremot något friskt över och all luft runtom känns precis som efter ett häftigt åskväder. Det är mycket enklare att andas med en lukt som påminner om stora och rena hav. Känslan i vattnet är också något många påpekat att med klor är det “OK” däremot med ozon blir vattnet mer silkesaktigt och inbjudande. Är poolen täckt med glastak brukar lukten och känslan vara mer påtaglig än vid öppna poollösningar.