Hälsa & Sjukvård

You are here: Home / Om TeslaGEN / Hälsa & Sjukvård

TeslaGen tillverkar ozongeneratorer från minivarianten på 0,04g /timme till betydligt större och kraftigare som ger hela 1,44 kg/timme. Inom medicin finns över 20 modeller i programmet som ger fasta produktionsvärden på 1,0 ; 1,75- ; 3,5- ;  7- g /timme samt ställbara för framtida behandlingar mellan 0,01g – och 120g /timme. 

Generatorer för medicinsk användning har egna kamrar där syret matas in från en gasflaska eller via en separat syrgasgenerator från TeslaGen. Medicinsk ozon har en av marknadens högsta renhetsvärden och tar inte med sig onödig smuts i tillverkningsprocessen. Rent syre (O2) kopplas direkt in i ozontuben. Medicinska ozongeneratorer finns som lagervara. Beroende på vad kunden eftersträvar, kan vi tillverka en medicinsk generator efter kundens önskemål gällande material, metod och produktion. Alla TeslaGENs produkter tillverkas inom EU och från en accepterad beställning till en leverans tar det ca. 10 dagar. 

Syre som utvinns ur vatten har blivit efterfrågat och under 2019 har TeslaGen tagit fram 240V Syrgas- och vätgasgeneratorer som via T-NET arbetar ihop med våra ozongeneratorer. Processen fungerar “On Demand”. Under tiden utvinns även vätgas i rikliga mängder. Metoden hör till marknadens renaste dock även till den dyraste för ren ozontillverkning. Har man användning av vätgas kan slutprodukten gå ner till ett kostnadsvärde på 1 : 1. 

  • En av Europas största tillverkare av medicinska ozongeneratorer
  • Byggda inom EU / Underleverantörer från Tyskland
  • För professionell användning och för industri
  • Rostfritt stål eller av kunden valt material
  • Smart TeslaGEN T-NET system via wi-fi eller RC-drift
  • Fasta frekvenser eller drift via en frekvensgenerator

Medicinsk användning

Syrgasbehandling har sedan många år tillbaka använts för att underlätta läkning av kroniska sår. Nackdelen är att det i regel behövs ett mycket stort antal behandlingar för att få effekt och att tillgången till behandlingsmöjligheterna endast finns på ett fåtal sjukhus i Sverige.

Ozon har under senare år kommit till användning vid behandling av t ex svårläkta diabetessår, exem och acne. Ozon förbättrar syremättnaden och har en bra penetration i vävnad. Ozon eliminerar bakterier, virus och svamp vilket bidrar till att få bort kroniska infektioner. Sår som behandlas med ozon bildar en granulering av huden och läker snabbare. Att använda av ozon-generatorer är betydligt enklare än medicinsk syrgasbehandling.

Medicinsk användning – fortsättning:

Ozonterapin alstrar fria radikaler som skapar inflammationer. Oftast förknippar man begreppet inflammation med infektion men inflammation är ett mycket vidare begrepp där även infektion ingår. Vid en ändamålsenlig inflammation försvarar sig kroppen mot en skada – exempelvis förorsakad av levande organismer (bakterier, virus, svamp) eller vid exponering för giftiga ämnen. Inflammationen ökar blodcirkulationen i skadeområdet och gör att kroppens läkningsprocess kommer igång.

Vi är öppna för alla former av samarbete med patientorganisationer. Vänligen kontakta TeslaGEN via mail till Forskning@TeslaGEN.eu

TeslaGen är pionjär inom medicinsk ozonbehandling. Företagets ozongeneratorer för medicinskt bruk har nu rönt kraftigt ökad efterfrågan och använts framgångsrikt vid ett stort antal, främst privata, kliniker inom EU.

Specialbeställningar av ozongeneratorer ordnas inom 10-14 dagar medan standardsortimentet finns som lagervara.

Rena luften och ta bort ALLERGI

jjO – är en marknadsledande produkt inom luftrening och välmående. jjO förenklar livet, tar bort allergier, oönskade lukter och får oss att må riktigt bra under hela dygnet. Den saknar rörliga delar som fläktar och underhållning med konstant byte av filter. Produkten finns för hem-, kontor, sjukhussalar och olika anläggningar. jjO rensar luften och ser till att all damm- och pollen dras ned mot golvet och stannar där. Bakterier, virus och andra skadliga för oss partiklar dödas effektivt och lukt samt odörer försvinner. Det enda som behöver göras är att golvet dammsugs. Det är marknadens första Luft- och ozonfilter utan vare sig fläktar eller filter som behöver bytas ut. Handhavandet är mycket enkel och beroende på miljö, t.ex. på ett större kontor krävs som max en genomblåsning eller dammsugning av ett rostfritt galler. jjO byggs av TeslaGEN i Europa (EU-produkt) och kan beställas i olika färger och design med mittdel i rosfritt.